Versenykiírás

1. Baja- Zombor Túrakerékpár Verseny

Időpont: 2020.04.25. szombat. 9:00

A verseny rendezője: Mogyi Sportegyesület Baja

Megbízó: Bajai Turisztikai Nonprofit Kft.

Támogató: A projekt az Interreg – IPA CBC Magyarország – Szerbia Program keretében valósul meg. BAJA-SOMBOR GREENWAYS HUSRB/1602/31/0227

Távok

– Egyéni 100 km /Baja – Zombor – Baja/

– Párban 100 km /Baja – Zombor (váltás) – Baja/

– Egyéni 50 km /Zombor – Baja/

 Rajtok:

– Egyéni 100 km és Párban 100 km

9:00 – 9:30-ig szakaszos rajtoltatással,  Baja, Petőfi sziget – Bajai SZC Radnóti Miklós kollégiuma

– Egyéni 50 km

12:00 Zombor, Sétáló utca

 

Versenyközpont:

Baja, Petőfi sziget – Bajai SZC Radnóti Miklós kollégiuma

Zombor, Sétáló utca

 

Szintidők: 100 km: 6ó 30p, 50 km 3ó.

 

LÉTSZÁMLIMIT: A versenyre a nevezői létszám ismeretében létszámlimitet vezethetünk be.

 Útvonal:

100 km egyéni és párban: Baja- Vaskút- Gara- Bácsszentgyörgy – Rastina –Gádor – Zombor – Gádor- Rastina- Bácsszentgyörgy- Gara- Vaskút – Baja.

50 km egyéni: Zombor- Gádor – Rastina – Bácsszentgyörgy- Gara – Vaskút – Baja.

Az útvonalon való közlekedés, a pálya jellemzői:

Az útvonal forgalomtól NEM elzárt területen halad!!! A hatályos KRESZ szabályok betartásával kell közlekedni minden résztvevőnek a verseny során!!!

 A két érintett városban /Baja és Zombor/ rendőri jelenléttel segítjük a versenyzőket. A pályaszakasz további részén is gyenge autóforgalomra lehet számítani. Ahol az útszakaszon kerékpárút található, ott kötelező jelleggel azon kell haladnia a versenyzőknek! A versenyzők előtt felvezető rendezői motoros és a mezőny végén záró motorkerékpáros fog haladni!

A határátlépéshez szükséges okmányok megléte kötelező minden versenyző részére! Ezt a határátkelő helyen szabályos határátlépési módon át kell adni a hivatalos szervek részére ellenőrzés céljából. A határ mindkét oldalán egy külön sáv lesz kialakítva a verseny résztvevői számára. Minden induló csak ezt a sávot használhatja!

A pályát jó és közepes minőségű aszfalt, néhol murvás útszakasz jellemzi. Az ajánlott kerékpárválasztás az un. trekking kerékpár.

Szerviz autó jelenléte a versenyen:

A futam ideje alatt egy szerviz autót biztosít a rendezőség a versenyzők esetleges kerékpár meghibásodásának /defekt és egyéb gyorsan javítható hibák/ javítása érdekében. A szerviz autó a mezőny után halad. A rajtszámon lévő telefonszámot lehet futam közben felhívni, amennyiben szükség van a beavatkozásra. Defekt esetén minden versenyzőnek rendelkeznie kell egy db mérethelyes kerékpárbelsővel, aminek meglétét a rajt előtt a rendezőség ellenőrizni fogja!

Nevezés díjak, határidők:

 

Határidő:

100km egyéni

100km párban

50 km egyéni

2020.03.29.:

3.000 Ft/10 EUR

2.500 Ft/8 EUR/fő

2.500 Ft/8 EUR

2020.04.15.:

3.500 Ft/ 12 EUR

3.000 Ft/10 EUR/fő

3.000 Ft/10 EUR

Helyszíni:

4.500 Ft/ 15 EUR

4.000 Ft/ 13 EUR

4.000 Ft/13 EUR

Nevezési díj befizetése:

Átutalással a Mogyi Sportegyesület Baja K&H Bank Zrt. -nél vezetett : 10402513-25117048-00000000 számú bankszámlaszámára. Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük tüntesse fel: Név + „Baja-Zombor” . A szerbiai versenyzők nevezési díjának befizetése a helyszínen történik euró és dinár pénznemben is egyaránt!

Nevezési díjat 2020.04.20. után nem áll módunkban visszatéríteni! Átírás más versenyző(csapattag) nevére ezen dátum után 500 Ft kezelési költséget von maga után!

A nevezési díj tartalmazza:

rajtcsomag, chipes nettó időmérést, kerékpárok esetleges szállítása, részvételi jog a versenyt követő tésztapartin /Bajai Halászlé/

Pályázati forrásból finanszírozva:

útvonal biztosítás, verseny közbeni frissítés(víz, izotóniás ital gyümölcs, banán, mazsola) , orvosi szolgálatot, kerékpáros szerviz szolgáltatást a verseny idején, egyedi emlékérmek

Frissítés:

A frissítő állomások megközelítőleg 15– 17 kilométerenként követik egymást. Az állomásokon víz, izotóniás ital gyümölcs (banán, mazsola) áll a versenyzők rendelkezésére.

Időmérés:

Chippel történik. Chip letéti díj nincs! A jeladó bokapánton található, melyet a célba érkezést /vagy az esetleges verseny feladását/ követően kötelező visszaszolgáltatni a rendezőség részére!

Díjazás:

A versenyen abszolút díjazásban részesül minden táv nemenkénti bontásban. Ezen kívül díjazzuk a legfiatalabb és legtapasztaltabb versenyzőiket is!

Öltöző:

Öltözési lehetőség a versenyközpontban található.
Versenyt követően tisztálkodási lehetőség szintén ugyanitt biztosított.

Kötelező felszerelések, egyéb rendelkezések:

Kerékpáros sisak használata kötelező minden induló számára! Láthatósági mellény rendeltetésszerű használata! Mérethelyes tartalék belső gumiköpeny! A hatályos közlekedési szabályok maximális betartása a verseny folyamán.

Kerékpárok szállítása:

A rendezőség vállalja, hogy páros verseny és az 50 km-es egyéni távi indulóinak kerékpárját maximum 50 db-os limithatárig szervezett körülmények közötti szállításban segít  a két célállomás között. A kerékpáros szállítás igényét kérjük a nevezési felületen feltüntetett sorban jelezzék felénk!

Információ, egyéb rendelkezések:

  • A versenyen minden versenyző saját felelősségére indul, akik elfogadják a versenykiírásba foglalt feltételeket
  • Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem jól látható helyen viseli a verseny ideje alatt
  • aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki
  • aki a chipet nem rendeltetésszerűen használja
  • a verseny során kötelező felszerelések: kerékpáros sisak, láthatósági mellény, tartalék . A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a Szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. Egyéb amatőr sport- és kulturális rendezvények reklámozására felületet biztosítunk.


A szervezők fenntartják az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát!